Új megvilágításban a gluténérzékenység és az ételintoleranciák.
Szélesebb körű látásmód a ’járvány” szerűen terjedő ételintoleranciákra és gluténszenzitivitásra.
A mai kor fő ellensége a lisztérzékenység vagy más néven gluténérzékenység….tényleg a glutén a ’mumus”?
Valóban annyira ártalmas a gabonafogyasztás? Biztos, hogy életünk végéig tartani kell a szigorú diétát?
Nagy különbség van a cöliákia és a rejtett gluténszenzitivitás között. Laktózintolerancia, szója, tojásallergia vagy mogyorófélék?
A workshop alkalmával kicsit más szemszögből is megközelítjük a témát és segítséget adunk a radikálisan megváltozott étrend könnyed kialakításában!
Tarts velem, hogy ezt a kardinális témát kibogózzuk szakképzett dietetikusunkkal és hasznos tanácsokkal könnyíthesd mindennapi életedet.
- Mi a különbség az ételallergia és az intolerancia között?
- Fő tünetek, légúti vagy bőrkiütések?
- Mi az a hisztamin?
- Mi az a glutén pontosan?
- A búza enzime és a növényvédő szerek kapcsolata
- Miért okozhat áteresztő bélszindrómát?
- Autoimmun folyamatok
- Keresztreakciók
- Alternatív gabonák, helyettesítésre egyszerű és hasznos javaslatok
- Lelki ok, mit jelent pontosan a gabona allergia?